Futball Éjszakája a Szent Gellért Fórumban - ELMARAD

KÖZLEMÉNY!

ELMARAD A FUTBALL ÉJSZAKÁJA SZEGEDEN

Sajnálattal közöljük, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az országosan emelkedő COVID-19 fertőzésszámokra való tekintettel úgy döntött, nem tartja meg a Futball Éjszakája országos kampánnyal kapcsolatban tervezett rendezvényét a Szent Gellért Fórumban.
A bajnoki mérkőzések megrendezése kötelező feladat a klub számára, ellentétben a szeptember 4-ére, péntekre tervezett rendezvénnyel. A legfontosabb az emberek egészségének megőrzése és a fertőzés veszélyének minimalizálása, ezért azt a felelős döntést hoztuk, hogy jelen helyzetben a legbiztonságosabb, ha nem tartjuk meg a szeptember 4-ére, péntekre tervezett aktivitásokat.
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban a későbbiekben próbáljuk kárpótolni azokat, akik most regisztráltak, illetve jelezték részvételi szándékukat. Amennyiben az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, hasonló programokkal nyitott napot tartunk.
 
Akik már megváltották jegyeiket az info@szgf.hu e-mail címen tudnak érdeklődni a visszaváltás menetéről.
 
Megértésüket köszönjük!🙏

Rólunk

Az alapításának 1000. évfordulójára (1030-2030) készülő Szeged-Csanádi Egyházmegye köszönti Önöket a Szent Gellért Fórum megnyitása alkalmából.
Bizonyára sokan tudják, hogy a Szeged és vonzáskörzetében élő lakosok – országos összehasonlításban is – meglehetősen korlátozott számban találtak verseny-, és közösségi sport- valamint kulturális rendezvényekre alkalmas területet és létesítményt.
A Szent Gellért Fórum létrehozásával a Szeged-Csanádi Egyházmegye célja az, hogy olyan sportkomplexum jöjjön létre, ahol megvalósulhat a labdarúgó utánpótlás-nevelés, élénkülhet az élsport és helyet kaphatnak a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő köznevelési- és felsőfokú intézmények kulturális programjai.
A központ otthont adhat az Egyházmegye által szervezett ifjúsági találkozóknak, lelkiségi gyakorlatoknak, továbbá az állami gondoskodásban lévő fiatalok regionális rendezvényeinek, megvalósulhatnak szabadtéri koncertek, valamint regionális sportversenyek is.
Az Egyházmegye 10 000 diákja tanul saját üzemeltetésű iskolában, 84 feladatellátási helyen van jelen, emellett 4000 állami gondozott gyermekről gondoskodik, megoldva az ellátásukat a gyermek- és ifjúságvédelmi szakszolgálatok által. A felsőoktatás területén mezőgazdasági, gazdasági, pedagógiai, egészségügyi kart működtet, és természetesen teológiait is itt, Szegeden. A plébániát és a különféle közösségeit is szolgálni fogja ez a komplexum.
A gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok ellátásán túl, kiemelten fontos az Egyházmegye által vezetett Szeged-Csanád Grosics Akadémia NBII futballcsapatának és utánpótlás játékosai részére edzés-és mérkőzésterület biztosítása. 200-250 gyerek tartozik a focicsapathoz, számukra is hatalmas minőségi változás lesz a kiemelkedő infrastruktúra és a létesítmények színvonala.
Az a célunk, hogy a komplexum fiataloknak, felnőtteknek, idősebbeknek, családoknak egyaránt tudjon nyújtani sport-, közösségi és kulturális élményeket.
Fogadják szeretettel az Önök számára is készült Szent Gellért Fórumot, bízunk benne, hogy minden korosztály megtalálja a maga számítását programjaikon, és sokszor köszönthetjük Önöket rendezvényeinken.