Fotó: Sándor Judit, SzegedMa

Lila fényben a legapróbb hősökért

November 17. világszerte a koraszülöttek életéért vívott küzdelem napja, melynek célja a koraszülés kihívásaira és terheire történő figyelemfelhívás. Ezen a napon számos szervezet készül látványos, és főként figyelemfelkeltő attrakcióval, melyhez a szegedi Dóm mellett idén a Szent Gellért Fórum is csatlakozott.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy egy gyermek születése a legboldogabb élmény az életben, hiszen ilyenkor mindent körbejár az öröm és a derű. Egy gyermek világrahozatala azonban nem mindenkinek párosul felhőtlen boldogsággal, mert velünk van egy lehetséges, ismeretlen veszély: a korai, túl korai baba születése. Értük a Fórum Stadionja a mai napon a koraszülött babák nemzetközi színét, a jellegzetes lila színt ölti magára. Azt a lila színt, mely a reményt jelképezi, annak reményét, hogy rájuk is boldog gyermekkor és élet vár. A lila színnel történő díszkivilágítás egy olyan világszintű kezdeményezés, melynek célja erőt adni az érintett családoknak, akik akár most is az inkubátor mellett állnak.

A Szent Gellért Fórum ezúton szeretné kifejezni támogató együttérzését az idő előtt érkező babákkal, az értük aggódó szülőkkel és az ellátásukban részt vevő nővérekkel, orvosokkal.