Jótékonysági labdarúgó-mérkőzés a háborús menekültek javára

A csapatok a szomszédos országban zajló háború borzalmai elől menekülő, bajbajutott családoknak ajánlották fel a Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Ferencvárosi TC barátságos labdarúgó-mérkőzés bevételét. A találkozóra megvásárolt jegyek mellett adománygyűjtő dobozokban is elhelyezhető a támogatási összeg, amely a szponzorok felajánlásaival egészülhet ki. A bevételt a játékosok és a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász önkéntesei juttatják el az érintettekhez.

A címvédő, harminckétszeres magyar bajnok, huszonháromszoros Magyar Kupa-győztes Ferencváros 2022. március 26-án (szombat) 15.30-kor barátságos labdarúgó-mérkőzést játszik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatával a szegedi Szent Gellért Fórumban. A játékosok a sport eszközével is segíteni kívánják a humanitárius katasztrófa érintettjeit.

Óriási dolog, hogy Magyarország legnagyobb klubját, a Ferencvárost a Szent Gellért Fórumban fogadhatjuk. Szurkolóink számára is különlegesnek ígérkezik a mérkőzés, reméljük, hogy minél többen kilátogatnak majd. Ezt a rangos eseményt arra használjuk fel, hogy segítsünk a bajbajutott kárpátaljai magyarokon. Az eredmény másodlagos lesz, a jótékonysági akció a lényeg.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász munkatársai már az orosz-ukrán háború kirobbanását követően segítséget nyújtottak az Ukrajnából érkező menekülteknek. Az egyházmegye Zöldfás Lelkigyakorlatos házában mintegy 120, otthonukat elhagyni kényszerülő kárpátaljai menekültnek biztosítottak összkomfortos szállást. Egészségügyi ellátásukról orvos gondoskodott, a háború okozta trauma feldolgozásában pedig pszichológustól kapnak támogatást, de teológusok és hitoktatók is segítenek a menekülteknek. Külön figyelmet fordítanak a kismamák és a gyermekek ellátására. A menekültek hivatalos ügyeinek intézésében jogász, tolmács, illetve idegenrendészeti munkatárs segített.

Hogyan járulhatunk hozzá a Szent-Gellért Fórumban rendezendő barátságos találkozón a menekültek megsegítéséhez?

 • A mérkőzésre szóló jegyek megvásárlásával
  VIP Gold: 15.000 Ft
  VIP bronz: 4000 Ft
  C szektor: 2000 Ft (normál hazai)
  B szektor: 1000 Ft (kapu mögötti lelátó)
 • A stadion emeletein és a közönségforgalmi büfékben elhelyezett gyűjtődobozokba tett adományokkal.
 • Szponzori támogatással.

Online jegyvásárlás

A bajnoki meccsekre vásárolt bérletek a március 26-ai mérkőzésre is érvényesek.