Szeged-Csanád Grosics Akadémia

MERKANTIL BANK LIGA 15. FORDULÓ

Szeged-Csanád GA - Dorogi FC

2020. 11. 08. SZEGED, SZENT GELLÉRT FÓRUM 17:00 óra
Kapunyitás: 16:00

MASZKOT FEL!

A mérkőzés csak maszkban látogatható!

Felhívjuk figyelmüket, hogy felszólítás után kötelesek vagyunk a látogatásból kizárni,
aki a maszkot nem viseli szabályosan!

  • A Magyar Közlöny 229. száma szerint 2020.10.23-tól a szabadtéri sportrendezvényeken is kötelező a maszkhasználat!

  • A Magyar Közlöny 237. száma szerint csak minden harmadik ülőhelyet foglalható el, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni, és a 1,5 méteres távolságot minden esetben pl: büfé tartani kell.

  • Azok a szurkolók, akik korábban megváltották egymás melletti jegyeiket, válasszanak a fentieknek megfelelő új ülőhelyet.
 

EDDIGI EREDMÉNYEK

Szeged-Csanád GA- Békéscsaba 1:2
Csákvár - Szeged-Csanád GA - 1:1
Szeged-Csanád GA - Szentlőrinc 1:1
Haladás - Szeged-Csanád GA 2:0
Szeged-Csanád GA - Budaörs 0:2
DVSC - Szeged-Csanád GA 3:0
Szeged-Csanád GA - Siófok 2:1
Szolnoki MÁV FC - Szeged-Csanád GA 0:2
Szeged-Csanád GA - DEAC 2:1
Vasas - Szeged-Csanád GA 3:1
Szeged-Csanád GA - FC Ajka 2:1

Merkantil Bank Liga NB II. 2020-21/ ŐSZ

16. forduló 2020. november 8. (vasárnap) 17:00 Szeged-Csanád GA - Dorog

17. forduló 2020. november 22. (vasárnap)17:00 Nyíregyházi Spartacus -  Szeged-Csanád GA

18. forduló 2020. november 25. (szerda)18:00 Szeged-Csanád GA – ETO FC Győr

19. forduló 2020. november 29. (vasárnap) Kazincbarcika 17:00 -  Szeged-Csanád GA

Szilvási Péter

védő

Különleges mérkőzés lesz a szerdai (10.21. 17:00 Szeged-Gyirmót) Szilvási Péter számára .2018 elején Debrecenből igazolt Gyirmótra. A 2018–19-es kiírásban mind a 38 NB II-es bajnokin pályára lépett. Az infrastruktúra és a célok  miatt  is könnyen mondott igent Szilvási Péter a Szeged-Csanád Grosics Akadémia hívására. A magyar élvonalban és a német másodosztályban is játszott, Gyirmóton pedig csapatkapitány volt legújabb igazolásunk, akivel a védelem stabilizálódhat. Szilvási Péterrel három éves szerződést kötött klubunk.

Szilvási Péter (26) Nyíregyházán született, de már gimnazistaként a Honvéd akadémiájára került, ahol három év után, 18 éves korában a német másodosztályban szereplő Greuter Fürth együtteséhez került, ahol végigjátszott három évet a második csapatban. Németországból Debrecenbe tért vissza, ahol egy félévre kölcsönadták a Mezőkövesdnek. Ekkor jutott fel az NB I-be a Mezőkövesd. A következő állomás Gyirmót volt, ahol másfél éven át minden mérkőzésen pályára lépett és csapatkapitánya is volt a győri klubnak.

Egy sérülés vetett véget a sorozatnak, amiből mostanra sikerült felépülnie.

Szilvási Péter: „Számomra fontos, hogy igazi futball hangulatban játszhassak és ehhez Szegeden minden adott. Az infrastruktúra, a távlati elképzelések, a klub filozófiája is szimpatikus. Remélem, tudok segíteni, hogy elérjük a közös célokat!”(

Hajrá Szeged, hajrá Péter!

Paul Ceusan

asszisztens edző, videóelemző

Videóelemzőnk munkájának nagy része a színfalak mögött zajlik.

 

Hogyan alakult eddig a karriered?

Paul Ceusan: “Tizenhét évesen kezdtem el edzősködni, amikor még aktívan játszottam is. Az akkori edzőm kért meg, hogy segítsek azoknál az utánpótlás csapatoknál, amelyekkel szintén ő foglalkozott. Már akkor imádtam és rájöttem, hogy ez valami olyasmi, amivel szeretnék majd foglalkozni, miután befejeztem a labdarúgást, mint játékos.

25 éves koromban, miután befejeztem a sporttudományi tanulmányaimat a főiskolán, Írországba költöztem egy jobb élet reményében és elkezdtem dolgozni, valamint a munka mellett amatőr szinten focizni. Hamarosan ott is edzői feladataim adódtak a legfiatalabb korosztálynál egy akadémián. A Pemount United akadémiáján dolgoztam négy évig az 5-15 éves korosztállyal és közben folytattam edzői tanulmányaimat, képeztem magamat. Később a Balbriggan FC-nél előbb az U13-as csapat edzője, majd az akadémia vezetőedzője lettem. Öt éven át nem csak edzői feladataim voltak, hanem több, mint 400 gyerek edzéseit, mérkőzéseit kellett menedzselni. Ebben az időszakban az Ír Labdarúgó Szövetségnél képeztem magam különböző tanfolyamokon.

Ahogyan egyre több képesítést szereztem, úgy jött egy ajánlat a legnagyobb ír egyetemtől, a University College Dublin-tól, hogy legyek az U17-es csapat edzői stábjának a tagja. Ez Írországban a legmagasabb szintet jelentette.Két év után az U19-es és a felnőtt csapatnál is lehetőséget kaptam. Tavaly nyárig ott is dolgoztam.

Hogyan kerültél Szegedre? P:C: ” Tavaly nyáron kaptam egy ajánlatot, amit örömmel vállaltam.  Nagyon örülök, hogy tagja lehetek ennek a klubnak, amelyben napról napra a fejlődésért dolgozik mindenki. Nagyon hálás vagyok, hogy különleges hangulatú mérkőzések részese lehetek, egy fantasztikus szurkolótábor előtt.”

Mi a feladatod a klubnál? „Elemző és asszisztens edző vagyok. A napi edzésmunkában is részt veszek és elemzem az ellenfeleket és a saját játékunkat is. ”

pc4.jpg

Hogyan hasznosul a munkád a csapatnál? “A napi feladataim is két részből állnak: egyrészt segítem az edzők munkáját, másrészt a munkám nagyobb része a színfalak mögött zajlik, ez az elemzés. Az ellenfeleinket és a saját játékunkat a legapróbb részletekig analizálom és az edző számára használható információkká alakítom, ami alapján összeállítja az edzésmunkát és a mérkőzés taktikai stratégiáját.”

Az elemzéseim segítenek a játékosoknak is felkészülni egyénileg az ellenfelekből. A mérkőzéseket követő elemzések rámutatnak, miben kell még fejlődnünk csapatként, illetve egyénileg a játékosoknak.

Mit tudhatunk a magánéletedről, hobbidról? Szabadidőmben, ami néha erősen korlátozott, próbálok lazítani és a lehető legtöbb időt tölteni a családommal.

SZAKMAI STÁB

Dr. DOBOS BARNA
Vezetőedző

IVÁNY TAMÁS
Technikai vezető

BAGDI FERENC
Kapusedző

KAPIC BEKIM
Asszisztens edző

CEUSAN CALIN-PAUL
Asszisztens edző, videó elemző

ANDORKA PÉTER Asszisztens edző

SIROKI KRISZTIÁN kommunikációs munkatárs

NEDELJKOVIC NEMANJA
Fizioterapeuta (gyógytornász, rehabilitációs edző)

BOTTA GÁBOR
Masszőr, terapeuta

JAKAB BÁLINT 

Masszőr, terapeuta

THURZÓ BALÁZS
Csapatorvos