Szeged-Csanád Grosics Akadémia

MERKANTIL BANK LIGA 9. FORDULÓ

Szeged-Csanád GA - Gyirmót FC Győr

2020. 09. 16. SZEGED, SZENT GELLÉRT FÓRUM 19:00 óra
Kapunyitás: 18:00

Gyirmót: mindig a feljutásra esélyesek között

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYIRMÓT FC GYŐRNÉL
Érkezők: Hajdú Ádám (Vasas), Herjeczki Kristóf (Bp. Honvéd – kölcsön után végleg), Juhász Zsombor (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Lustyik Levente (MTK – kölcsönbe),  Major Martin (Mol Fehérvár II, kölcsönbe), Simon András (Haladás), Somogyi-Bakos Bence (Gyirmót SE U19), Szatmári István (MTK Budapest), Szegi Vince (Mosonmagyaróvár – kölcsönből vissza), Réti Patrik (BFC Siófok)
Távozók: Éri Dominik (Ménfőcsanak – kölcsönbe), Gelencsér György (Ménfőcsanak), Lipták Zoltán (ETO FC Győr), Horváth Roland (Komárom), Koltai Tamás (befejezte pályafutását), Krebsz Máté (Veszprém), Májer Milán (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza, onnan ETO, kölcsönbe), Németh Gergő (UFC Siget – Ausztria), Réti Patrik (a klub alkalmazásában marad, de nem játékosként, mivel visszavonult), Sandal Dominik (szlovákiai, Lipót), Szabó Lukas (szlovákiai, Lipót), Tóth Bence (?), Varga Péter (szlovákiai, FC Púchov – Szlovákia), Villám Balázs (Iváncsa), Zeke Márió (Mol Fehérvár – kölcsönből vissza)

EDDIGI EREDMÉNYEK

Szeged-Csanád GA- Békéscsaba 1:2
Csákvár - Szeged-Csanád GA - 1:1
Szeged-Csanád GA - Szentlőrinc 1:1
Haladás - Szeged-Csanád GA 2:0
Szeged-Csanád GA - Budaörs 0:2
DVSC - Szeged-Csanád GA 3:0
Szeged-Csanád GA - Siófok 2:1
Szolnoki MÁV FC - Szeged-Csanád GA 0:2

Merkantil Bank Liga NB II. 2020-21/ ŐSZ

A Szeged Csanád Grosics Akadémia tavaszi mérkőzései

9. forduló 2020. szeptember 16. (szerda) 19:00 Szeged-Csanád GA – Gyirmót FC

10. forduló 2020.szeptember 27. (vasárnap) 17:00 Szeged-Csanád GA - DEAC

11. forduló 2020.  október 4. (vasárnap) 17:00 Vasas -  Szeged-Csanád GA

12. forduló 2020. október 18. (vasárnap) 17:00 Szeged-Csanád GA - Ajka

13. forduló 2020. október 25. (vasárnap) 17:00 Kaposvár  - Szeged-Csanád GA

14. forduló 2020. november 1. (vasárnap) 17:00 Szeged-Csanád GA - PMFC

15. forduló 2020. november 4. (szerda) 13:30 Soroksár  - Szeged-Csanád GA

16. forduló 2020. november 8. (vasárnap) 17:00 Szeged-Csanád GA - Dorog

17. forduló 2020. november 22. (vasárnap)17:00 Nyíregyházi Spartacus -  Szeged-Csanád GA

18. forduló 2020. november 25. (szerda)18:00 Szeged-Csanád GA – ETO FC Győr

19. forduló 2020. november 29. (vasárnap) Kazincbarcika 17:00 -  Szeged-Csanád GA

Szilvási Péter

védő

Különleges mérkőzés lesz a szerdai Szilvási Péter számára (is).2018 elején Debrecenből igazolt Gyirmótra. A 2018–19-es kiírásban mind a 38 NB II-es bajnokin pályára lépett. Az infrastruktúra és a célok  miatt  is könnyen mondott igent Szilvási Péter a Szeged-Csanád Grosics Akadémia hívására. A magyar élvonalban és a német másodosztályban is játszott, Gyirmóton pedig csapatkapitány volt legújabb igazolásunk, akivel a védelem stabilizálódhat. Szilvási Péterrel három éves szerződést kötött klubunk.

Szilvási Péter (26) Nyíregyházán született, de már gimnazistaként a Honvéd akadémiájára került, ahol három év után, 18 éves korában a német másodosztályban szereplő Greuter Fürth együtteséhez került, ahol végigjátszott három évet a második csapatban. Németországból Debrecenbe tért vissza, ahol egy félévre kölcsönadták a Mezőkövesdnek. Ekkor jutott fel az NB I-be a Mezőkövesd. A következő állomás Gyirmót volt, ahol másfél éven át minden mérkőzésen pályára lépett és csapatkapitánya is volt a győri klubnak.

Egy sérülés vetett véget a sorozatnak, amiből mostanra sikerült felépülnie.

Szilvási Péter: „Számomra fontos, hogy igazi futball hangulatban játszhassak és ehhez Szegeden minden adott. Az infrastruktúra, a távlati elképzelések, a klub filozófiája is szimpatikus. Remélem, tudok segíteni, hogy elérjük a közös célokat!”

Hajrá Szeged, hajrá Péter!

Bagdi Ferenc

kapusedző

Bagdi Ferenc testvérével együtt kezdett el focizni, de mivel saját elmondása szerint ügyetlenebb volt öccsénél, beállt a kapuba. Örök szerelem lett belőle. Pályafutása csúcsának tartja, hogy a Szeged-Csanád GA kapusedzője lett tavaly nyáron. Akkor adta a következő interjút is a csapat honlapjának.

Milyen a jó kapus?B.F.:Olyan, akinek hangyák mászkálnak a fejében.Kapus nélkül nem az igazi a labdarúgás, de tény, hogy általában kicsit flúgosak a hálóőrök. Már régen nem elég, ha valaki magas.A tizenhatoson belül mindent tudni kell, amit a mezőnyjátékosoknak, pontos kirúgások, passzok, labdakezelés lábbal, stb. Összetett a kapusok feladata, hiszen még irányítania is kell a játékosokat.

Sokan azt mondják a kapusoknak könnyű, csak állnak a kapuban. Ez már régen sem volt igaz, az elmúlt 50 évben pedig ez a poszt változott a legtöbbet a sportágon belül.Egy edzésen körülbelül ötven kell eldobnia magát, majd felpattanni, ezen kívül az általános erőnléti munkát ugyanúgy el kell végezni. Végig koncentrálni kell, sokszor helyzet nélkül is jöhet lövés, például szabadrúgásból és akkor kell maximumot nyújtani. A nagy védésekre kevesebben emlékeznek, mint a nagy gólokra, nem a leghálásabb poszt, de csak az csinálja, aki imádja.Aki azt hiszi könnyű a kapusok dolga, attól csak azt kérem, hogy üljön le és álljon fel ötvenszer egymás után.

Mit jelent Bagdi Ferencnek a Szeged-Csanás Grosics Akadémiánál dolgozni? Pályafutásom egyértelmű csúcsa. Aki elkezd focizni, arról álmodik, hogy ilyen körülmények között játszhasson, dolgozhasson. Bár ez nem is munka, mert amit önként vállalunk az nem munka, márpedig én önként és örömmel mondtam igent Adem Kapic sportigazgatónak. Évről évre fejlődve, lépésről lépésre haladva jutottam el idáig és remélem a csapattal még tovább menetelhetünk.

Mi a legfontosabb törekvése kapusedzőként? A folyamatos fejlődés és a folyamatos fejlesztés. Jó pap is holtig tanul, ez a kapusokra is igaz. Aki nem akar fejlődni, az stagnálni fog, kiismerik a játékosok és az egyenlő a romlással. Minden nap legyünk egy kicsivel többek. Bízom benne, hogy a szegedi közönség is hamar a szívébe zárja majd a csapatot, köztük a kapusainkat. Azt ígérhetem, hogy mi kitesszük a pályára a lelkünket is.

SZAKMAI STÁB

Dr. DOBOS BARNA
Vezetőedző

IVÁNY TAMÁS
Technikai vezető

BAGDI FERENC
Kapusedző

KAPIC BEKIM
Asszisztens edző

CEUSAN CALIN-PAUL
Asszisztens edző, videó elemző

ANDORKA PÉTER Asszisztens edző

SIROKI KRISZTIÁN kommunikációs munkatárs

NEDELJKOVIC NEMANJA
Fizioterapeuta (gyógytornász, rehabilitációs edző)

BOTTA GÁBOR
Masszőr, terapeuta

JAKAB BÁLINT 

Masszőr, terapeuta

THURZÓ BALÁZS
Csapatorvos